Logo 112Emmen

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 06 januari 2023, 15:44

Acht aanhoudingen na aantreffen drugslab in Holsloot

HOLSLOOT – Aan de Eldijk in Holsloot heeft de politie donderdag 5 januari een drugslab aangetroffen. Het gaat om een lab voor synthetische drugs dat nog in aanbouw was. Acht personen zijn aangehouden voor betrokkenheid.

Drugslab aangetroffen in Holsloot

Het aantreffen van het lab volgt na politieonderzoek. Omstreeks 13:00 uur is de politie het pand binnengevallen. In en rondom het pand zijn vier personen aangehouden. Het gaat om een twee mannen (54 en 57) uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam.

Later op de dag zijn nog eens vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord over hun rol.

Alle benodigdheden voor een drugslab

Het drugslab was nog niet in werking maar in het pand zijn alle benodigdheden voor het produceren van synthetische drugs gevonden. Het gaat om een complete labopstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders. Wat voor drugs er geproduceerd zouden worden, moet onderzoek uitwijzen.

Onderzoek in het pand

Samen met de recherche doen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie donderdag onderzoek in het pand. LFO onderzoekt de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgt dat het drugslab op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Ook forensisch specialisten doen donderdag onderzoek. Er zijn twee voertuigen en meerdere gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek.

Maak er melding van als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt

Dit drugslab is gelukkig ontmanteld voordat het in werking was. Een drugslab kan namelijk levensgevaarlijk zijn voor de omgeving. Maak er melding van als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt bij een woning. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Als u liever niet heeft dat de politie uw naam weet, kunt u ook anoniem melding maken via 0800-7000 of ga naar de site van Meld Misdaad Anoniem.

112 Holsloot

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Holsloot lees je in onze categorie 112 Nieuws Holsloot. Alle 112 alarmeringen uit Holsloot kan je live volgen via 112 meldingen Holsloot.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.