Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 28 augustus 2017, 19:25

Bewoners Emmerhout ruimen zwerfafval op

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Bewoners van de Laan van de Marel in Emmerhout hebben zaterdag voor de 18de keer een opruimdag in hun buurt georganiseerd. Na de aftrap door wethouder René van der Weide trokken ongeveer 15 personen door de straat om zwerfafval op te ruimen.

 

Anne Pijpker, van bewonerscommissie ‘Ons Plein 3e Erf Rechts’ vertelt: “In de eerste jaren kwam er van alles uit de struiken, wat toen nog veel hoger was, tuinstoelen veel tegels en puin. De laatste jaren gaat het vooral om zwerfafval. Het opruimen heeft onze buurt veel gebracht: de buurt ziet er schoon uit, de bewoners groeten elkaar en er wordt sneller bij elkaar aangeklopt voor hulp. Het komt voor dat makelaars in hun advertenties reppen over de actieve bewonerscommissie en het opgeruimde erf. We hebben de opruimdag afgesloten met een buurtbarbecue”.

 

Gemeente levert materiaal

De gemeente Emmen zorgt ervoor dat de bewoners hun werk goed kunnen doen en levert allerlei middelen zoals afvalgrijpers en vuilniszakken om het opruimen makkelijker te maken. Ook haalt de gemeente het ingezamelde zwerfafval op. Onder zwerfafval wordt verstaan: plastic flesjes, blikjes en ander verpakkingsmateriaal dat mensen achterlaten in de leefomgeving. Een opruimactie draagt bij aan de kwaliteit en veiligheid van je buurt en omgeving.

 

Ook een opruimdag organiseren?

Neem dan contact op met de coördinator SaMen Schoon bij de gemeente Emmen, via [email protected].

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.