Logo 112Emmen

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 13 mei 2022, 19:24

Bouw 80 sociale huurwoningen in Emmermeer

EMMEN – De gemeente Emmen en woningcorporatie Domesta hebben de intentie om circa 80 betaalbare sociale huurwoningen te bouwen.

Aan de Valtherlaan in Emmermeer komen deze woningen in een groene en landelijke omgeving. Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan. In dit gebied stonden eerder sociale huurwoningen van Lefier. Deze zijn lang geleden gesloopt. Domesta heeft de grond van Lefier gekocht en samen met de gemeente de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van circa 80 sociale huurwoningen in dit gebied. Onder deze 80 huurwoningen valt ook de herplaatsing van de locatie voor vrouwenopvang van Wender. De partijen spreken nu samen de intentie uit om het plan verder uit te werken.

Kwaliteitsimpuls openbaar gebied
De plannen passen volgens wethouder Jisse Otter goed in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat er voor iedere portemonnee een passende woning is. Daarom zetten we onder andere in op het bouwen van nieuwe woningen”. Bert Moormann, directeur van Domesta vult aan: “In dit mooie gebied kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sociale huurwoningen in Emmen. Met de komst van de woningen krijgt het openbaar gebied een kwaliteitsimpuls. Ook willen we het groene karakter van de plek zoveel mogelijk in stand houden.”

In samenspraak met de buurt
Domesta wil het plan verder uitwerken in samenspraak met de buurt. Zij worden de komende periode regelmatig geïnformeerd door bijvoorbeeld bijeenkomsten. De verwachting is dat Domesta in 2025 kan beginnen met bouwen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.