Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 april 2017, 20:05

Burgemeester Van Oosterhout reikt acht lintjes uit

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – Burgemeester Eric van Oosterhout heeft woensdagochtend aan acht inwoners van de gemeente Emmen koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dat gebeurde in het kader van de traditionele jaarlijkse lintjesregen.

 

Zeven gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau; Jan Dirk Husing is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Hannie Alting-Brouwer

Vanaf 2002 is mevrouw Alting-Brouwer (60) lid van de programmacommissie van de Stichting Grote kerk Cultureel. Zij organiseert concerten in de Grote Kerk en is veranwoordelijk voor de PR. Ook organiseert zij lezingen over klassieke muziek voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en is zij contactpersoon van de kerkelijke commissie Geloof, Cultuur en Samenleving. Daarnaast was zij betrokken bij diverse gemeentelijke commissies op het terrein van cultuur en initieerde zij het Korenoverleg in Emmen. Mevrouw Alting was één van de bepalende initiatiefnemers en de grote organisator om vanaf 2012 jaarlijks de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Grote kerk uit te voeren.

 

André Blaauwgeers

De heer Blaauwgeers (64) beheert een dierenparkje vanaf de oprichting in 1984 toen decorandus voorzitter was van Buurt en Belangenvereniging de Peel. Hij is een dierenvriend en zag kans op een braakliggend terrein van de firma Griendtsveen een dierenparkje te stichten. In 1985 is het parkje officieel geopend en kreeg het de naam ‘Griendtsveenpark’. Na 31 jaar is decorandus nog steeds een bevlogen voorzitter.

 

Jan Dirk Huising

Vanaf 1970 tot heden bekleedt de heer Huising (60) diverse functies ten behoeve van de zwemsport. Hij zet zich op lokaal én internationaal niveau in voor Zwem- en Poloclub De Kikker en de KNZB. Daarnaast verricht decorandus diverse functies bij de wijkgemeente Emmen-Centrum Grote Kerk en is hij oprichter en bestuurslid van de Culturele Commissie. Decorandus is ook de oprichter van de Stichting ArchitectuurPunt Drenthe, hij organiseert lezingen, excursies en de Drentse Architectuur Prijs. Tevens is de heer Huising medeoprichter van het maatschappelijk iniatief ‘Met een Korreltje Zand’. Dit initiatief had verschillende doelen: het tegengaan van verpaupering in de binnenstad, de verlevendiging van de stadsvloer en het genereren van opbrengsten voor de KWF kankerbestrijding.

 

Mia van Hebel-Schijf

Mevrouw Van Hebel-Schijf (68) is vanaf 1969 tot 1977 vrijwilliger geweest bij de Stichting Recreatie Gehandicapten. Ze ging mee als begeleider bij reizen voor personen met een beperking en inspecteerde eventuele bestemmingen om de geschiktheid te testen. Van 1982 tot heden is zij bestuurslid van en vrijwilliger bij De Goede Herder Parochie te Emmen-Erica. Ze reorganiseerde de ledenadministratie en ondersteunt het secretariaat, is lid van de Kindernevendienst en verricht taken voor de creche, de liturgie, de gezinsvieringen, de communie en de avondwake. Ook is ze lid van de lectorengroep en was voorzitter van het Interparochiaal Besturenraad (1996-2015). Thans is zij voorzitter van de locatieraad.

 

Hans Kalter

Vanaf 1970 tot 1980 was de heer Kalter (80) oprichter, bestuurslid en fondsenwerver van de Stichting De Club van 100 van de SV Twedo te Nieuw-Amsterdam en Veenoord. Van 1976 tot 1993 was decorandus fondsenwerver en medeorganisator van het wielerevenement De Gouden Pijl te Emmen. Hij heeft het evenement op de nationale wielerkalender gekregen en heeft tientallen sponsors aan het evenement weten te binden. Van 1980 tot heden is Kalter medeoprichter en bestuurslid van en vrijwilliger bij de Wildbeheereenheid Mars en Westerstroom. Hij is medeverantwoordleijk voor een gezonde wildstand in de regio en organiseert de reewildtellingen. Daarnaast voert hij overleg met gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat en de politie. Hij is bovendien gehuldigd door de KNVB voor zijn jarenlange inzet als sponsorwerver van de BVO Emmen (thans FC Emmen).

 

Henk Kloeze

De heer Kloeze (70) is sinds 2005 penningmeester van het Veenloopcentrum Weiteveen. Ook voor andere taken is hij beschikbaar, verricht hij hand- en spandiensten bij de Veenweek en de Bed and Breakfast van de stichting. In de periode 1991 t/m 2003 was hij penningmeester van voetbalverenging sc. Oranje, ervoor zorgdragend dat de vereniging op een financieel solide basis kon functioneren. Dit kwam goed van pas bij de fusie met Minjak, op 1 augustus 2004, toen beide voetbalverenigingen opgingen in voetbalvereniging SVV’04. Kloeze heeft zich ook ingezet voor Stichting ’t Veenland, waar hij na het penningmeesterschap administrateur werd van de stichting. Vanaf 2000 is hij betrokken bij verschillende activiteiten van de Bridgeclub Coevorden en ook voor de Bridgeclub Schoonebeek zet hij zich als bestuurslid al jarenlang in.

 

Minie Kootstra-Holties

Mevrouw Kootstra-Holties (75) is al bijna vijftig jaar vrijwilliger van het verjaardagsfonds van de Protestantse Gemeente Schoonebeek. Zij is de coördinator van dit fonds. Ook verzorgt ze hand- en spandiensten bij de jaarlijkse Roemenië-markt en is ze vijfentwintig jaar collecteleider geweest voor het Epilepsiefonds. Haar oom heeft ze jarenlang zorg en begeleiding verleend, toen hij werd opgenomen in De Bleerinck bleef zij hem trouw bezoeken.

 

Ben Visscher

Vóór de oprichting van het betaald voetbal in 1985 was de heer Visscher (89) al actief als vrijwilliger van de amateurtak van wat nu FC Emmen heet.Op een breed terrein heeft hij zich ingezet: opbouw en onderhoud lichtmasten, onderhoud terrein reclameborden ophangen etc.. Vóór zijn tachtigste stond hij gemiddeld zestien uur per week voor de ploeg klaar. Inmiddels is dat iets minder. Jarenlang was hij hoofdsteward; ook bij de TT in Assen is hij vele jaren steward geweest. Tot op de dag van vandaag is Visscher lid van de schoonmaakploeg die wekelijks tribune en stoelen schoonmaakt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.