Redactie algemeen 0 reactie(s) do 22 juni 2017, 17:28

Butterfly acceptatiefeest meeste stemmen Jeugdparlement 2017

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Woensdag 21 juni vond editie 2017 van het ‘Jeugdparlement Emmen’ plaats. Een intensieve dag waar de leerlingen betrokken werden bij beleid- en besluitvorming en werkten aan hun persoonlijke vaardigheden.

 

De dag had een grote verscheidenheid aan plannen en een spannende finale als resultaat. Na het debat en de eerste stemronde bleven er drie plannen, om Emmen aantrekkelijker te maken voor jongeren, over. In een spannende eindronde kwam het Butterfly acceptatiefeest als winnaar uit de bus. Dit idee sluit heel goed aan bij de ambities van de gemeente Emmen als regenbooggemeente. Voor de uitvoering van het winnende voorstel heeft de gemeente Emmen € 1.250,- beschikbaar gesteld.

 

De drie ideeen waarop uiteindelijk gestemd kon worden in de finale waren:

  • Free as a Butterfly: een acceptatiefeest voor alle seksualiteiten. Een feest waar iedereen, jong en oud, zichzelf moet kunnen zijn en geaccepteerd wordt zoals hij of zij is met als doel dat jongeren in Emmen willen blijven omdat ze geaccepteerd worden zoals ze zijn. Bekende Nederlanders kunnen worden uitgenodigd om over hun seksualiteit te praten.
  • Een pop-up podium, waarbij achtereenvolgens in verschillende wijken en dorpen activiteiten worden georganiseerd in samenspraak met omwonenden (met een poll om te stemmen welke activiteiten met de wijk- of dorpsbewoners georganiseerd gaat worden) en met oog voor jong talent.
  • Een selfie- hotspot op het Raadhuisplein. Geïnspireerd op de grote letters voor het treinstation in Amsterdam, zou er in Emmen in unieke stijl levensgrote letters geplaatst moeten worden. De plek zou voorzien moeten worden van een wifi-hotspot en uitgroeien tot pleisterplaats voor toeristen

 

Jeugdparlement

Tijdens het Jeugdparlement bedachten ongeveer 50 leerlingen van het derde jaar van Hondsrug College, Esdal College, Carmelcollege en AOC Terra plannen rond de vraag ‘hoe maken we Emmen nog aantrekkelijker?’. Dagvoorzitter was Tim Smit (tevens voorzitter Jongeren Adviesraad Emmen) en de opening werd gedaan door wethouder Kleine. Gedurende de dag hadden de leerlingen de beschikking over deskundigen (ambtenaren en maatschappelijke partners) en raadsleden. De raadsleden brachten de jongeren de fijne kneepjes van het debat bij. Aan het einde van de dag hebben de leerlingen hun voorstellen toegelicht tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering, waarbij zij met elkaar in debat gingen. Deze vergadering werd geleid door burgemeester Eric van Oosterhout, in aanwezigheid van enkele raadsleden. De leerlingen waren zelf de jury; zij mochten -net als tijdens een gemeenteraadsverkiezing- stemmen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.