Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 19 april 2017, 20:11

Condoleanceregisters en herdenkingsbijeenkomst voor overleden wethouder Bouke Durk Wilms

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – De gemeente Emmen stelt op twee plekken condoleanceregisters open na het overlijden van wethouder Bouke Durk Wilms uit Schoonebeek en organiseert samen met de familie een herdenkingsbijeenkomst.

 

Bouke Durk Wilms overleed woensdag 19 april. Om mensen de gelegenheid te geven om hun gevoelens te uiten, steun aan de familie te betuigen of mooie herinneringen mee te geven liggen er vanaf donderdagmiddag 20 april tot en met woensdag 26 april condoleanceregisters in de publiekshal van het gemeentehuis in Emmen en in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek.

 

Herdenkingsbijeenkomst

Op vrijdag 28 april om 15.00 uur is in het Atlas Theater in Emmen een herdenkingsbijeenkomst voor Bouke Durk Wilms. Tijdens deze bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is, wordt stilgestaan bij zijn leven en zijn werk. Na afloop van deze bijeenkomst is er gelegenheid voor een informeel samenzijn. Bouke Durk Wilms wordt in besloten familiekring begraven.

 

Gemeenteraadsvergadering

In de gemeenteraadsvergadering op donderdag 20 april wordt stilgestaan bij het overlijden van wethouder Wilms. Tijdens de raad wordt een minuut stilte in acht genomen en zal CDA-fractievoorzitter Auke Oldebeuving spreken.

 

Wethouder Bouke Durk Wilms was vanaf 2002 ruim tien jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Emmen, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Aansluitend aan deze periode was hij vanaf september 2012 werkzaam als wethouder.

 

In de nacht van 18 op 19 april 2017 is wethouder Bouke Durk Wilms in zijn geliefde woonplaats Schoonebeek overleden. Op 13 maart werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Hoewel zijn gezondheid in de afgelopen weken snel achteruit ging, komt het bericht van zijn overlijden bij het bestuur en de medewerkers van de gemeente Emmen hard aan. Bouke Durk Wilms is maar 54 jaar geworden.

 

Na de bekendmaking van zijn ziekte, was Bouke Durk Wilms van plan zijn werk nog zoveel mogelijk voort te zetten. “Helaas heeft dat niet zo mogen zijn”, laat burgemeester Eric van Oosterhout aangeslagen weten. “Onze gedachten zijn nu vooral bij zijn vrouw Inge, hun kinderen en verdere familie. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit enorme verlies.”

 

Vanaf april 2002 was Bouke Durk Wilms ruim tien jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Emmen, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Aansluitend aan deze periode was hij vanaf september 2012 werkzaam als wethouder.

 

“We hebben Bouke Durk Wilms leren kennen als een integere bestuurder, die wethouder is geworden om iets te betekenen voor de samenleving”, aldus Eric van Oosterhout. “Hij wilde dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen met de samenleving. Hij was zeer betrokken bij de onderwerpen, die hij in zijn portefeuille had. Zo zette hij zich met hart en ziel in voor kinderen met onderwijsachterstanden, jongeren met problemen en het bestrijden van laaggeletterdheid. Maar ook op het gebied van verkeer en vervoer heeft hij veel voor de gemeente Emmen betekend. Bouke Durk ging graag met ondernemende en creatieve mensen om. “Cultuur verrijkt het leven”, riep hij vaak. Vanuit die gedachte had hij een belangrijk aandeel in de culturele ontwikkeling van Emmen in de afgelopen jaren. Hij was trots op de nieuwbouw van het Atlas Theater. Daarnaast was Bouke Durk een echt natuurmens, met zijn wortels in de landbouw. Hij was trots op het gebied waar hij vandaan kwam en droeg dat graag uit in zijn recreatie- en toerismeportefeuille. Bouke Durk was een prettige bestuurder met hart voor de samenleving. We gaan hem enorm missen.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.