Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 juli 2017, 18:13

D66 Emmen bezorgd over plannen van de NAM

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – De fractie van D66 in Emmen maakt zich zorgen over recente plannen van de NAM en heeft daar vragen over gesteld aan het college. De NAM wil extra gas gaan winnen in de gemeente Emmen en afvalwater van boringen gaan opslaan in lege olievelden bij Schoonebeek.

 

Beide plannen schieten bij D66 in het verkeerde keelgat. De partij vreest dat met de verplaatsing van gasboringen van de provincie Groningen naar gasvelden in Emmen ook de problemen voor de inwoners worden verplaatst naar Emmen.

 

Bovendien vindt de partij de lekkages in leidingen met afvalwater van olieboringen in Twente zeer zorgwekkend, en is er de angst dat dit ook in Emmen gaat spelen.

 

Bang voor gezondheidsrisico’s

Fractievoorzitter Carmen Hoogeveen: “We kennen inmiddels de zorgwekkende verhalen uit Groningen en uit Twente. Wij willen weten of het college onze zorgen deelt en wat zijn houding tegenover de plannen van de NAM is.”

 

D66 wil van het college weten of het bekend is wat de gezondheids- en milieurisico’s voor inwoners zijn en hoe het college de recente ontwikkelingen in Groningen en Twente zelf beoordeelt.

Hoogeveen: “Het college moet een duidelijk standpunt innemen tegen deze ontwikkelingen of harde garanties van de NAM eisen waar het gaat om gezondheid van de inwoners en de schades die kunnen ontstaan. Als men door wil gaan met de plannen, moet er ook een heel goed doordacht plan liggen. Gezondheidsrisico’s voor onze inwoners zijn onaanvaardbaar. Wil men er niet mee doorgaan, dan zullen er acties richting de NAM moeten komen om de plannen van tafel te krijgen.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.