Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 19 juli 2017, 23:28

Domesta gaat niet meer verhuren in woontoren in Emmen

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Woningcorporatie Domesta trekt zich terug uit de nieuw te bouwen woontoren achter de bibliotheek in Emmen, op de kruising van de Hondsrugweg en de Weerdingestraat.

 

Drie jaar geleden spraken Domesta en projectontwikkelaar Peter van Dijk af dat de woningcorporatie veertig huurappartementen zou kopen. Bij de verdere uitwerking van het plan konden beide partijen niet tot overeenstemming komen, omdat het niet meer tegen de prijzen kan die in 2014 zijn afgesproken.

 

Van die veertig appartementen gaat woningcorporatie Lefier er 28 verhuren.

 

Zelf verkopen
De overige twaalf appartementen gaat Peter van Dijk zelf verkopen. Die bevinden zich op de achtste tot en met de tiende etage van de flat. De 28 sociale huurwoningen zitten daar onder. In totaal moet de flat zestien verdiepingen krijgen.

 

Naam van de toren
De woontoren van 65 meter hoog zou eerst de Manhattan Tower gaan heten. Maar daar kreeg Van Dijk flink kritiek op. Hij las op verschillende fora dat lezers zich afvroegen of de projectontwikkelaar zijn verstand verloren had. Hoe de toren wel gaat heten, is nog niet bekend, de eigenaar gaat een prijsvraag uitschrijven via social media. “Het kan alsnog de Manhattan Tower worden”, zegt Van Dijk. “Maar het kan ook een andere naam worden, wie weet. Ik ben eerst bezig met een hele mooie toren.”

 

Bezwaar
Niet iedereen is het eens met de bouw van de toren. Zo zijn enkele bezwaarmakers naar de Raad van State gestapt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.