Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 18 oktober 2017, 17:30

Drie stichtingen ontvangen subsidie dankzij stimuleringsregeling

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Wethouder René van der Weide overhandigde dinsdag 17 oktober vanuit de ‘Stimuleringsregeling Dorpen Wijken’ een cheque aan Stichting Sociaal Cultureel Werk Barger-Oosterveld, Stichting Griendtsveenpark Erica en Stichting Noorderbreedte Klazienaveen. René van der Weide: “Inwoners konden subsidie aanvragen voor plannen om hun buurt, dorp of wijk nog aantrekkelijker maken. Wij leveren aan deze initiatieven van inwoners graag een bijdrage.”

Subsidie

Zes partijen hebben hun plannen ingestuurd. Drie partijen voldeden aan de voorwaarden en ontvangen subsidie om hun plannen uit te voeren. Dit zijn:

  • SCW Barger-Oosterveld € 34.184,- voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de Barnstee.
  • Stichting Griendtsveenpark Erica € 29.875,- om de toegangspaden, beplanting en inrichting van het Griendtsveenpark te verbeteren.
  • Stichting Noorderbreedte Klazienaveen € 12.500,- voor de aanleg van recreatieve voorzieningen bij dienstencentrum Noorderbreedte.

 

De projecten worden mede mogelijk gemaakt door een financiering van de provincie Drenthe, uit de regeling Dorpsinitiatieven.

 

Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken 

U kunt subsidie aanvragen voor het verbeteren van uw buurt, dorp of wijk. Dit kan subsidie zijn om het centrum in uw dorp of wijk op te knappen maar ook om projecten te ondersteunen.

 

Ook subsidie aanvragen?

Tot vrijdag 15 december 2017 kunt u subsidie aanvragen voor een nieuwe subsidieronde. Meer informatie vindt u op onze pagina over de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.