Logo 112Emmen

Redactie overig 0 reactie(s) zo 11 december 2022, 9:23

Dronken automobilist in Emmen rijdt velgen kapot van zijn auto

Laatst bijgewerkt: zondag 11 dec 2022 om 15:27 uur

EMMEN – Afgelopen nacht heeft de politie in zowel gemeente Emmen als gemeente Borger-Odoorn een alcomobilist gehad die zijn auto kapot heeft gereden.

Op zondag 11 december om 01.25 uur kregen agenten een 112 melding dat aan de Odoornerweg een auto stond waarbij twee banden tot aan de velgen toe kapot waren gereden. De bestuurder van de auto zou onder invloed zijn.

Dankzij camerabeelden zagen de agenten wie de bestuurder was, deze was nog aanwezig. Daarop hebben ze hem laten blazen en dit resulteerde in een G/F (veel alcohol). Het bleek te gaan om een 26-jarige man uit Balkbrug.

Hij is mee naar het politiebureau gegaan alwaar hij bij de ademanalyse 765 ugl, waar 220 is toegestaan, blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is aangemeld voor een educatieve maatregel. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De Officier van Justitie zal de strafmaat bepalen.

In Emmen aan de Emmerhoutstraat kregen agenten op zondag 11 december om 01.47 uur een melding van een auto die in een droge sloot was beland. Bij de auto troffen ze een jongeman die, na later bleek, de bestuurder van het voertuig was geweest. Hij blies een G/F, wat betekend dat er vermoed wordt dat er veel alcohol is genuttigd. Daarnaast was hij beginnend bestuurder. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Nieuwleusen.

Op het politiebureau is geprobeerd een voltooide ademanalyse uit te voeren. Dit bleek niet te lukken. Daarop is er een GGD arts gekomen om bloed bij hem af te nemen. Verdachte mocht vervolgens het bureau, met een rijverbod van 24 uur en een aanmelding voor een educatieve maatregel van het CBR, verlaten. Na uitslag van de laboratorium onderzoek wordt het proces-verbaal ingezonden naar de Officier van Justitie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.