Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 23 april 2018, 21:37

Emmen heeft een officieel Fieldlab

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:09 uur

EMMEN – Op de Hannover Messe is het Emmense bedrijf Fieldlab Technologies Added officieel geopend door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Zij deed dat door het officiële fieldlab-schildje te overhandigen met een Virtual Reality handschoen aan Rob Goossens, de nieuwe CEO van Technologies Added. Wethouder Bouke Arends praat haar bij over ontwikkelingen in Emmen en Dutch Techzone.

 

Wat is een Fieldlab?
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Hierbij wordt de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beleid gestimuleerd.

 

Om ‘Smart Industry (externe link)Fieldlab’ te mogen worden, moet er worden gewerkt aan radicale innovaties. Denk aan verregaande automatisering, robotisering, en slimme flexibele processen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de productie van de Virtual Reality handschoen. Deze is bedacht in Delft, maar wordt geproduceerd in Emmen.

Technologies Added is de eerste Shared Smart Factory in Nederland die toegankelijk is voor startups en midden- en klein bedrijven (MKB). Met een uitgekiend productieconcept bieden zij een volwaardig alternatief voor productie in lagelonenlanden. Samen met partners maakt Technologies Added het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter. Bij Technologies Added kan men kleine en middelgrote series maken voor de kostprijs van massaproductie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.