Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 28 juni 2017, 21:03

Emmerhout in 2027 energieneutraal

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Over 10 jaar de eerste energieneutrale woonwijk in Emmen. Dat is de inzet van de ‘Wijkaanpak Emmerhout energieneutraal’ van de wijk Emmerhout, provincie Drenthe en gemeente Emmen.

 

Wethouder René van der Weide: “Om woningen in 2040 energieneutraal te krijgen moet er nog veel gebeuren. Maar we zitten in onze gemeente niet stil. De winst die we kunnen behalen is tweeledig. Enerzijds verbetering van de kwaliteit van de woningen, anderzijds het verduurzamen van onze woningvoorraad. Win-win situaties creëren om vooruit te kunnen en samen bouwen aan een duurzame en energieneutrale toekomst. We gaan nu verder onderzoeken of dit mogelijk is voor de wijk Emmerhout.”.

 

Komende half jaar

De afgelopen periode verkenden wij samen met de provincie Drenthe welke mogelijkheden er zijn voor het energieneutraal maken van de bestaande woningen in de gemeente Emmen. Uit deze eerste verkenning blijkt dat Emmerhout het meest kansrijk is. De woningen in de wijk lenen zich goed voor grootschalige aanpassingen. Maar wat ook meespeelt is dat de verschillende betrokken partijen mee werken, onder andere de wijkvereniging, de bewoners en de woningcorporaties. Eind dit jaar hebben we meer duidelijkheid over hoe de wijk Emmerhout in 2027 energieneutraal kan en wil zijn. Het komende half jaar gaan we zoveel mogelijk bewoners in Emmerhout hierbij betrekken en brengen we met elkaar in kaart wat er moet gebeuren en hoe we dat gaan aanpakken. Denk hierbij ook aan de financiering en het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van de behoeften.

 

Samenwerking

Energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra: “De provincie Drenthe wil het mogelijk maken dat alle Drenten in energiebesparing en het opwekken van duurzame energie kunnen investeren. Daarbij is goede samenwerking tussen inwoners en verschillende partijen van essentieel belang. In de Wijkaanpak Emmerhout zit veel energie om dit samen op te pakken. Aan dit initiatief werken wij graag mee.”.

 

Emmerhout

In de nieuwe energienota van de gemeente Emmen ‘Emmen geeft energie!’ staat dat Emmen in 2050 energieneutraal wil zijn. Daarin ligt een belangrijke opgave bij bestaande gebouwen. Als de aanpak in Emmerhout een succes is, kunnen we dit ook in andere wijken of dorpen uitrollen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.