Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 10 november 2017, 17:02

Gemeente Emmen enthousiast over zonnepanelen langs de A37

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Wethouder René van der Weide ondertekende gisteren tijdens de Klimaattop Noord in Groningen een intentieverklaring, waarmee de gemeente Emmen samen met Rijkswaterstaat, de provincie Drenthe, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, netwerkbeheerder Enexis en elektriciteitsbedrijf Rendo de mogelijkheden voor de Drentse Zonneroute A37 verder gaan onderzoeken.

Wethouder van der Weide: “We hebben de ambitie om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Zonne-energie gaat hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen. Met dit project maken we slim gebruik van de ruimte, gecombineerd met een element dat er altijd is, namelijk zonlicht. Lokale ondernemers en inwoners moeten hierin een centrale rol krijgen. De lokale omgeving moet kunnen profiteren van de zonneroute. Ik ben zeer enthousiast over dit project.”

 

Hoe nu verder
Uit een ruimtelijke voorverkenning in 2016 heeft , blijkt dat een deel van het gebied op en rond de A37 voor de opwekking van zonne-energie kan worden gebruikt. De komende tijd worden de praktische en technische randvoorwaarden verder uitgewerkt. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met omwonenden. Daarnaast moet duidelijk worden welke ontwerpen financieel haalbaar zijn, wat de technische mogelijkheden zijn om het project op het net aan te sluiten en wat de randvoorwaarden zijn voor de verkeersveiligheid. Eind 2018 de wordt de verkenning afgerond, zodat er begin 2019 een besluit kan worden genomen of er daadwerkelijk wordt overgegaan tot realisatie van het project.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.