Redactie 112 0 reactie(s) za 17 juni 2017, 19:52

Geweld tegen beveiligers tijdens ‘Nacht van Nieuw Amsterdam’

Laatst bijgewerkt: donderdag 07:53 uur

NIEUW-AMSTERDAM – De politie heeft vrijdagnacht aan de Vaart twee verdachten aangehouden na geweld tegen beveiligers van het evenement ‘Nacht van Nieuw Amsterdam’.

 

Rond twee uur ontstond er een vechtpartij waarbij de beveiliging ingreep door de vechtende partijen te scheiden. Daarbij werden twee beveiligers mishandeld. Agenten zagen dit gebeuren en hielden de twee verdachten aan. Het gaat om een 35-jarige man uit Veenoord en een 17-jarige jongen uit Coevorden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Van de beveiligers is een aangifte opgenomen.

 

De politie accepteert geen geweld tegen mensen die zijn ingehuurd om een evenement veilig te laten verlopen en treedt hier altijd tegen op. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.