Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 21 juni 2017, 20:48

Gratis energieadvies bij aankoop woning

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – De gemeente Emmen is samen met de provincie Drenthe, NVM-makelaars en het Drents Energieloket een pilot gestart over gratis energieadvies. Via deze pilot willen ze inwoners die een nieuwe woning kopen, stimuleren om deze energiezuiniger te maken. Daarom kunt u gebruik maken van een waardebon voor gratis energieadvies. Energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra: “De aankoop van een woning is een goed moment om te kijken naar de mogelijkheden om de woning energiezuiniger te maken. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het scheelt vaak ook in de portemonnee.”

 

Energieadviseur

De gemeente wilt u graag helpen. Om erachter te komen welke energiebesparende maatregelen u kunt doen, biedt de gemeente Emmen kopers een gratis energieadvies aan. Een onafhankelijke energieadviseur bekijkt de woning en vertelt u de mogelijkheden. Wethouder René van der Weide werkt graag mee aan het project: “Bij het kopen van een nieuwe woning denk je vaak aan honderd andere dingen dan aan energiebesparing, terwijl het op termijn voor de woningeigenaar flink wat kan opleveren. Juist bij de aankoop van een woning is het goed om te weten hoe het huis er energietechnisch voor staat. Met het energieadvies kunnen we kopers in Emmen hier een handje bij helpen!”.

 

Waardebon

De waardebon voor gratis energieadvies is alleen beschikbaar bij de aangesloten makelaars van het project ‘Energie besparen doe je nu’. Het aanbod geldt voor woningen in Emmen en gaat in als het voorlopig koopcontract is getekend. Een waardebon is geldig tot het moment dat de koop definitief is. 

 

Financiële middelen

Het hypotheekbedrag kan speciaal voor energiebesparende maatregelen worden verhoogd met een maximum van € 9.000,- tot 106% van de getaxeerde woningwaarde. Voor een verbouwing naar een energieneutrale woning mag het bedrag oplopen tot € 25.000,-. Daarnaast kunt u een energiebespaarlening af te sluiten. Via de Energiebespaarlening Drenthe kunt u op een aantrekkelijke manier energiebesparende investeringen in of aan de eigen woning financieren. Meer informatie over het nemen van energiebesparende maatregelen vindt u op het Drents Energieloket.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.