Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 16 augustus 2017, 17:46

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt?

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Het Centraal Bureau voor de Statistiek voert een onderzoek uit naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Ongeveer 6.000 inwoners ontvangen een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Woont u in de gemeente Emmen en bent u ouder dan 15 jaar? Dan kan het zijn dat u een van de geselecteerde bewoners bent die binnenkort een vragenlijst toegestuurd krijgt.

Alle Drentse gemeenten doen één keer per vier jaar mee met de Veiligheidsmonitor. Dit is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid. I&O Research voert dit onderzoek uit in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), gemeenten en politie.

 

Deelnemers zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. Alle dorpen en wijken zijn meegenomen in de selectie, zodat de gemeente de uitkomsten van het onderzoek niet alleen gemeentebreed, maar ook per gebied kan krijgen.

 

De gemeente gebruikt de resultaten van het veiligheidsonderzoek voor het maken van nieuw veiligheidsbeleid.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.