Logo 112Emmen

Redactie 112 0 reactie(s) ma 20 maart 2023, 18:03

Is jouw beveiligingscamera al toegevoegd aan de politiedatabase?

Laatst bijgewerkt: maandag 20 mrt 2023 om 19:42 uur

Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in jouw buurt dan wordt vaak gevraagd of je deurbelcamera of andere beveiligingscamera wellicht beelden heeft geschoten. Je kunt het de politie echter makkelijker maken om misdaad op te sporen door bij voorbaat te laten weten dat je een bewakingscamera rondom je huis hebt hangen. Dat kan binnen het Camera in Beeld-initiatief.

Niet live meekijken

Via een database kan de politie zien waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt niet live mee met de beelden.

Hoe doe ik mee met Camera in Beeld?

Iedereen kan deelnemen aan het politiesysteem Camera in Beeld. Heeft u een buitencamera? Registreer je camera dan bij Camera in Beeld. Zo maakt je de buurt veiliger. Vul dit formulier online in. Houd je DigiD bij de hand.

Privacy

De politie laat in advies aan burgers over Camera in Beeld weten dat camera’s zo veel mogelijk op waardevolle voorwerpen op het eigen terrein moeten worden gericht. “Als u uw camera op uw eigen terrein richt, ontkomt u er soms niet aan dat ook de openbare weg wordt gefilmd. Dit moet zo beperkt mogelijk zijn. Voor een deurbelcamera gelden dezelfde regels als voor een gewone beveiligingscamera.”

Is jouw beveiligingscamera al toegevoegd aan de politiedatabase?

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.