Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 26 juni 2017, 19:17

Kaylian (16) krijgt bronzen medaille voor redden 12-jarige Mohamed

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – De 16-jarige Kaylian kreeg een bronzen medaille en oorkonde voor het uit het water redden van de 12-jarige Mohamed.

 

De 16-jarige Kylian Potze heeft maandagmiddag een bronzen medaille en een oorkonde uitgereikt gekregen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dit gebeurde door burgemeester Eric van Oosterhout in de raadzaal van het Emmer gemeentehuis.

 

Kaylian was op dinsdag 21 februari 2017 aan het zwemmen in het zwembad Aquarena in Emmen en heeft toen de 12-jarige Mohamed gered die niet meer omhoog kon komen uit het water. Deze was in het water geduwd en kwam hierdoor onder het springkussen terecht waar hij niet meer onder weg kon komen. Kylian die samen met een vriend en zijn broertje in het zwembad was zag dit allemaal gebeuren. Hij bedacht zich geen moment pakte de drenkeling onder de oksels en bracht deze naar de kant.

 

Met hulp van het zwembadpersoneel kwam de jongen weer bij kennis. Het slachtoffer is korte tijd bewusteloos geweest en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na medisch onderzoek mocht hij terug naar het AZC in Emmen, waar hij samen met zijn ouders en broertjes verblijft.

 

In de raadzaal waren ook de ouders van Mohammed aanwezig. Zij bedankten Kylian persoonlijk voor zijn heldendaad want zoals de vader het verwoorde als Kylian er niet was geweest hadden wij onze zoon niet meer gehad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.