Logo 112Emmen

Redactie cultuur 0 reactie(s) di 05 oktober 2021, 20:35

Kerstfilm Emmer-Compascuum wint Waarderingsprijs

EMMER-COMPASCUUM – De Kerstfilm ‘het wonder van kerst in 2020’ is de winnaar van de Waarderingsprijs. Dinsdagavond 5 oktober 2021 reikte burgemeester Eric van Oosterhout voor de tweede keer deze prijs uit.

De Kerstfilm ‘het wonder van kerst in 2020’ is de winnaar van de Waarderingsprijs; een cheque van € 1.000,– en een bos bloemen. Dinsdagavond 5 oktober 2021 reikte burgemeester Eric van Oosterhout voor de tweede keer deze prijs uit. De uitreiking vond plaats tijdens de waarderingsavond voor de erkende overleg partners (eop’s) in Van der Valk hotel Emmen.

Vier initiatieven
Dit jaar waren er vier initiatieven genomineerd:

 • Natuurgebied De Veenstee Klazienaveen-Noord
  Een ontmoetingsplaats maken voor jong en oud.
 • Boerenkatjes
  Neutralisatie van boerenkatjes voor een gezond aantal boerderijkatten.
 • Ouderen en het Griendtsveenpark
  Dagbesteding voor ouderen uit de omgeving van het park die nog thuis wonen.
 • Kerstfilm ‘het wonder van Kerst in twintig twintig’
  Het oude kerstverhaal in de wereld van nu (tijdens coronatijd).

Stemmen
Tot en met 30 juni 2021 konden inwoners hun stem digitaal of op papier uitbrengen. Alle initiatieven hebben campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Er zijn bijna 1.000 stemmen uitgebracht.

Kerstfilm
Vrijwilligers van 0-75 jaar hebben in coronatijd het kerstverhaal naar Emmer-Compascuum gebracht. Het oude verhaal in de wereld van nu. Hierdoor hebben mensen die in coronatijd eenzaam thuis zaten door de film een prachtige middag/avond gehad. Het kerstgevoel thuis beleefd. In coronatijd waren de mogelijkheden beperkt. De vrijwilligers hebben in kleine groepjes filmopnames gemaakt in Emmer-Compascuum. Ze hebben het natuurgebied De Runde en enkele monumentale gebouwen in het zonnetje gezet. Ook de dieren (schapen, kamelen, ezel) ontbraken niet in de kerstfilm. De ondernemers in het dorp komen ook in de film voor. Een steuntje in de rug toen ze het in de coronatijd moeilijk hadden.

Waarderingsprijs
In iedere wijk of buurt van de gemeente Emmen zijn groepen inwoners actief. Zij bedenken en voeren allerlei ideeën uit om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente Emmen juicht deze initiatieven van harte toe en stelde een waarderingsprijs beschikbaar voor het beste inwonersinitiatief van het afgelopen jaar. Volgend jaar reikt de gemeente Emmen de prijs opnieuw uit. Vanaf half januari kunnen inwoners daarvoor initiatieven indienen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.