Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 18 september 2017, 17:37

Kersverse brugklasleerlingen adviseren wethouder Verkeer

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Ruim honderd brugklasleerlingen van vier middelbare scholen uit Emmen hebben verkeerswethouder Robert Kleine vandaag geholpen om meer Emmenaren op de fiets te krijgen.

Daarvoor waren de leerlingen van het Terra College, Esdal College, Hondsrug College en Carmel College te gast in het gemeentehuis. De wethouder had ze uitgenodigd om mee te denken over fietsen in de gemeente Emmen. Robert Kleine: “Zij fietsen hun nieuwe route naar school pas twee weken en zijn zich daardoor nog zeer bewust van hun omgeving. Ik vind het belangrijk om van hen persoonlijk te horen hoe zij fietsen in onze gemeente ervaren. Welke knelpunten zien en ervaren zij? Wat kan er beter in de fietsroutes naar scholen? Ik wil graag samen met hen nadenken over hoe we fietsen in Emmen kunnen stimuleren.”

 

Ervaringsdeskundigen

De gemeente Emmen werkt op dit moment aan een Fietsplan waarin maatregelen en ideeën staan om het fietsen in Emmen te stimuleren. Hiervoor is onder meer een enquête (externe link) uitgezet. Veel Emmenaren hebben een mening over fietsen in de gemeente, ruim duizend mensen hebben het vragenformulier al ingevuld. In het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) staat dat de gemeente Emmen de inwoners wil verleiden om vaker de fiets te pakken. Het moet vanzelfsprekend zijn dat kinderen op de fiets naar school gaan, de wijken en dorpen moeten goede fietsverbindingen hebben, bewegwijzering en voorzieningen moeten op orde zijn. De fiets moet het vervoersmiddel bij uitstek worden in Drenthe.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.