Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 16 november 2016, 2:45

Kom naar het Toeristisch Café voor ondernemers op 21 november

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

Op maandagavond 21 november organiseert gemeente De Wolden een ‘Toeristisch Café’ bij Vakantiepark Westerbergen aan de Oshaarseweg 24 in Echten. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

 

Op de agenda staat allereerst het onderwerp ‘Kansen van Social Media en internetmarketing voor recreatiebedrijven’. Floris van Lint geeft hierover een presentie. Van Lint heeft een ontwerp- en communicatiebureau in Drogteropslagen en is tevens actief als vrijwilliger voor de PR van het inwonersinitiatief Glasvezel De Wolden.

 

Het tweede onderwerp op de agenda is de pilot ‘Toeristenbelasting & arbeidsbemiddeling in de recreatiesector 2017-2018’. Deze pilot bestaat uit twee onderdelen:

  • Gemeente De Wolden stelt alle kinderen tot en met 12 jaar de komende twee jaar vrij van toeristenbelasting. Met deze vrijstelling kunnen ondernemers hun accommodatie en De Wolden profileren als een kindvriendelijke vakantiebestemming om zo meer gasten te trekken.
  • Het andere onderdeel van de pilot is gericht op arbeidsbemiddeling. Gemeente De Wolden wil met de recreatiebedrijven en aanverwante ondernemingen de ambitie aangaan om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt (betaald) klussen en werkzaamheden laten verrichten in de recreatiesector. Hiervoor zijn diverse regelingen en ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar.

De presentaties over deze pilot gaan in op de uitvoering van beide onderdelen van de pilot en over de manier waarop bedrijven mee kunnen doen. In de pauzes zijn er volop mogelijkheden tot het stellen van vragen, bijvoorbeeld aan medewerkers van de afdeling ‘Werk en re-integratie’ van de gemeente.

 

Aanmelden

Het Toeristisch Café is bedoeld voor recreatieondernemers en andere betrokkenen bij toerisme en recreatie in De Wolden. Ook bedrijven of organisaties die actief zijn in aanverwante sectoren als schoonmaak, groen en natuurontwikkeling en de uitzendbranche, zijn van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.