Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 30 augustus 2017, 18:48

Man uit Emmen moet 5.000 euro aan huurtoeslag toch terugbetalen

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – Een 73-jarige inwoner van Emmen moet toch zo’n 5.000 euro aan huurtoeslag terugbetalen aan de Belastingdienst. Dat heeft de Raad van State bepaald.

 

De raad vindt dat de gepensioneerde vader zelf verantwoordelijk is voor het gedoe rond de uitschrijving van zijn zoon uit de Emmense basisadministratie.

 

Verhuisd
De zoon verhuisde in 2012 naar Amsterdam. De vader schreef een briefje aan de gemeente dat zijn zoon was verhuisd. Pas twee jaar later informeerde de gemeente de vader dat alleen de zoon zelf zich kan uitschrijven, door zich bijvoorbeeld in een gemeente elders in te schrijven.

 

Omdat zijn zoon twee jaar lang onterecht bij de vader ingeschreven stond, telde de Belastingdienst beide inkomens bij elkaar op en heeft de vader met terugwerkende kracht geen recht op huurtoeslag.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.