Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 22 juni 2017, 17:20

Mega rioolbuis richting Oranjekanaal geopend

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – De mega rioolbuis richting Oranjekanaal is geopend. Door waterafvoer minder overlast in Emmermeer bij hevige buien.

 

Aannemer Hoornstra begon in januari 2016 met de aanleg van een 1800 meter lang riool van het Noordeind (nabij de bioscoop) tot het Oranjekanaal. Dit nieuwe riool moet de wijk Emmermeer en een deel van het Emmer centrum voorgoed verlossen van wateroverlast na hevige regenval. De buizen zijn zo groot en er moest vanwege de bolvorminge es zo diep worden gegraven, dat de aannemer bij een machinefabriek een megakraan van 60.000 kilo en een extra grote shovel moest huren.

 

De klus zou eind 2016 zijn geklaard en Emmen trok er bijna 5 miljoen euro voor uit. Het project liep een vertraging op omdat alle zestig buizen op het betrokken traject vervangen moesten worden vanwege scheurtjes.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.