Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 09 mei 2023, 17:08

Nepagenten beroven autohandelaren; aandacht voor de rovers in Opsporing Verzocht

NEDERLAND – Er zijn personen die zich voordoen als agent, maar eigenlijk misdadigers zijn. Met zwendel of hardhandig optreden troggelen ze geld af van met name buitenlandse autohandelaren. De politie wil deze daders stoppen en vraagt daarom op dinsdag 9 mei aandacht voor de rovers in Opsporing Verzocht.

De afgelopen maanden sloegen de daders meerdere malen hun slag. Vooral in het oosten van Noord-Brabant. Het vermoeden bestaat dat ze ook elders in Nederland slachtoffers hebben gemaakt.

Hoe gingen de nepagenten te werk? In Veghel liet een van hen op 15 maart een zogenaamde politie-identiteitsbewijs zien aan de Kazachstanse inzittenden van een huurauto. Hen werd bijna 35.000 euro afhandig gemaakt. Diezelfde dag beroofden ze de Roemeense bestuurder van een autoambulance. Ze lieten de man de wagen aan de kant zetten. Vervolgens werd het slachtoffer uit het voertuig getrokken en met een vuurwapen bedreigd. Bij hem haalden ze zo’n 16.000 euro uit zijn jaszakken.

Een belangrijke overeenkomst bij de incidenten is de auto waarin de daders reden. Dit is een witte BMW stationwagen. De auto heeft een zonnedak en achterin zitten geblindeerde ruiten. Opvallend is een groen milieusticker die in Duitsland verplicht is.

In Opsporing Verzocht worden onder meer bewakingsbeelden van een man getoond. De man bestuurde op een dag de auto, maar het is nog onbekend of hij iets met een of meer van de berovingen heeft te maken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.