Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 29 september 2017, 20:00

Nieuwe Ombudsman sociaal domein voor gemeente Emmen

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Per 1 september 2017 heeft de gemeente Emmen een nieuwe Ombudsman sociaal domein (voorheen Zorgombudsfunctionaris): Fred Molenhuis. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen met vragen of klachten over de Wmo, jeugdwet of participatiewet terecht bij de Ombudsman sociaal domein. De Ombudsman sociaal domein is onafhankelijk en onpartijdig.

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen contact opnemen met de Ombudsman sociaal domein voor vragen of klachten over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet of de Participatiewet (het gemeentelijke ‘sociaal domein’). De Ombudsman sociaal domein geeft informatie of advies, verwijst door naar de juiste instantie of bemiddelt door bijvoorbeeld samen in gesprek te gaan met een zorgaanbieder.

 

Ook kan de Ombudsman sociaal domein optreden als klachtbehandelaar. Als het doorlopen van de gewone klachtprocedure bij een zorgaanbieder of de gemeente niet tot een oplossing heeft geleid, kunt u de Ombudsman sociaal domein vragen om te bemiddelen. Hij doet waar nodig zelf onderzoek. Hij verzamelt signalen over knelpunten, wijst het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd daarop en doet aanbevelingen om het beleid of de uitvoering ervan aan te passen.

 

De Ombudsman sociaal domein is op de volgende manieren te bereiken:

 

Telefonisch
(050) 727 15 05 (op werkdagen van 9-17 uur)
Email: [email protected]

 

Brief
Ombudsman sociaal domein
De Kazerne
Annerweg 30
9471 KV ZUIDLAREN

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.