Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 18 juni 2017, 20:57

Nog steeds vervoersverbod bijen rond Emmen en Borger Odoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:12 uur

EMMEN – De borden die de bijenhouders wijzen op het vervoersverbod voor bijen in de omgeving van Emmen en Borger Odoorn staan ondermeer in Valthermond en Kleindijk en verdere omgeving van Emmen opgesteld.

 

In Emmen en de gemeente Borger Odoorn is namelijk is begin juni de besmettelijke bijenziekte vuilbroed vast gesteld. Deze besmette bijen zijn inmiddels wel geruimd. Het vervoer verbod geldt voor zo’n drie kilometer rond de besmette gebieden. Het vervoersverbod kan worden opgeheven ten minste 30 dagen na het moment waarop het laatste geval is geconstateerd en waarop alle bijenkasten binnen een straal van 3 kilometer rondom de besmette bijenkast(en) zijn gecontroleerd en alle besmette bijenkasten zijn verbrand ofzijn behandeld en gecontroleerd.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.