Logo 112Emmen

Vluchtelingen uit de Ukraine
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 23 juni 2022, 16:57

Noodopvang asielzoekers in sporthal Bargeres

EMMEN – Van 29 juni tot en met 13 juli gaat de gemeente Emmen de sporthal in de wijk Bargeres gebruiken voor noodopvang van asielzoekers. Dit is nodig, omdat het bij het aanmeldcentrum in Ter Apel te druk is. We richten de sporthal de komende dagen in, zodat er 75 asielzoekers kunnen blijven. De asielzoekers blijven er dus maximaal 14 dagen.

Sporthal Bargeres

In de sporthal Bargeres zijn al eerder asielzoekers opgevangen om de situatie in Ter Apel te verlichten. Het ging toen om twee dagen. Omdat de sporthal op dit moment weinig gebruikt wordt en er goede ervaringen zijn met de vorige keer, is opnieuw voor deze locatie gekozen.

Begeleiding

Tijdens deze twee weken is er de hele tijd beveiliging aanwezig. Overdag zijn er ook twee coördinatoren. Wij willen de asielzoekers een goed onderdak en activiteiten aanbieden, zodat zij een prettig verblijf hebben.

Contact

Heeft u vragen of wilt u hierin iets betekenen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0591.

Om de beurt noodopvang bieden

De vier veiligheidsregio’s in Nederland moeten om de beurt twee weken lang noodopvang asielzoekers regelen om het overvolle Ter Apel te helpen. Van 29 juni t/m 13 juli is Drenthe aan de beurt. De gemeente Emmen, Midden-Drenthe en De Wolden vangen dan asielzoekers op in een sporthal.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.