Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) za 08 juli 2017, 18:06

Ondanks onrust positief inspectierapport over De Bleerinck

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – Verpleeghuis De Bleerinck in Emmen moet het vastleggen van cliëntgegevens in zorgdossiers verbeteren. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

De inspectie deed onderzoek bij de zorginstelling nadat er onrust ontstond bij het personeel. Werknemers maken zich zorgen over de gevolgen van bezuinigingen.

 

Volgens het personeel moet er met minder mensen dezelfde zorg geleverd worden en dat gaat ten koste van die zorg. De werknemers voerden eind vorig jaar nog actie tegen de bezuinigingen in de zorg. En vakbond FNV stelde vorige maand nog dat de overkoepelende zorginstelling Tangenborgh snel met oplossingen moet komen. Uit een extern onderzoek bleek dat een meerderheid van het personeel weinig vertrouwen heeft in het beleid en de organisatie.

 

Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt vast dat De Bleerinck nog in een onrustige fase zit na de bezuinigingen. “Zorgprocessen zijn onder druk gekomen”, schrijft de inspectie.

Toch is de Inspectie voor de Gezondheidszorg overwegend positief omdat medewerkers en management samen naar nieuwe mogelijkheden zoeken. Zo staat in het rapport: “Het lerend vermogen van De Bleerinck is op alle niveaus aanwezig. Het managment zoekt de dialoog met medewerkers en creëert draagvlak voor de nieuwe koers. De inspectie heeft vertrouwen in de wijze waarop De Bleerinck wordt aangestuurd.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.