Logo 112Emmen

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 23 september 2021, 20:37

Ondernemer gezocht: Horeca Grote Rietplas

EMMEN – De gemeente Emmen is op zoek naar een gedreven ondernemer die graag een aantrekkelijke en duurzame horecavoorziening wil beginnen aan de Grote Rietplas.

Het vinden van een geschikte horecaondernemer gebeurt door een openbare selectieprocedure. Iedere geïnteresseerde ondernemer kan meedoen.

Wij beoordelen de inschrijvingen op de financiële haalbaarheid en op de kwaliteit van de horecavoorziening aan de hand van drie criteria:

Uitstraling en concept;

  • Meerwaarde voor de omgeving en bezoekers;
  • Duurzaamheid.
  • De inschrijving voor het perceel aan de Grote Rietplas sluit op 15 november om 10.00 uur. Uw contactpersoon in deze selectieprocedure is Tom Pals van SEC groep. Bent u geïnteresseerd in deelname, vraagt u dan de achterliggende stukken op, zoals de selectieleidraad, de (concept)erfpachtovereenkomst en het kavelpaspoort met stedenbouwkundige randvoorwaarden.

Klik hier om meer informatie op te vragen. (link stuurt een e-mail)

Over het perceel
De beoogde locatie voor de horecavoorziening is het ‘schiereilandje’ tussen de boothelling en het Rietstrand, een perceel van ongeveer 2.420 m2. Het perceel ligt relatief dicht bij de A37 en is eenvoudig te bereiken via de Ericasestraat. Op nog geen honderd meter ligt een ruime parkeerplaats voor meer dan 150 auto’s. Langs het perceel loopt een toeristische fietsroute die de wijken Parc Sandur en Rietlanden met elkaar verbindt.

Wij bieden het perceel in erfpacht aan voor een periode van 30 jaar. De eerste twee contractjaren is de erfpachtcanon 4.000 euro per jaar (exclusief omzetbelasting), daarna is dat minimaal 7.900 euro per jaar (exclusief omzetbelasting). Op het perceel mag een horecavoorziening komen voor daghoreca, zoals een paviljoen of een restaurant, van maximaal 500m2 (exclusief terras). Er is een mogelijkheid voor een inpandige bedrijfswoning.

Over de Grote Rietplas
Het vier hectare tellende recreatiegebied heeft onder meer een surf- en zeilmeer. Er zijn mooie stranden, ruime ligweides, haventjes, voldoende parkeerplaatsen, een kanobaan en wandel- en fietspaden. Jaarlijks worden op de stranden verschillende festiviteiten georganiseerd zoals het Hello Festival (voorheen: RetroPop), het internationale Vliegerfestival en de Rietplasloop. Aan de zuidoostzijde van de plas ligt Parc Sandur. Dit woon- en recreatiepark telt 1.200 woningen, waarvan 800 voor permanente bewoning. De Grote Rietplas is niet alleen een populaire recreatieve bestemming voor inwoners van Emmen; het trekt bezoekers uit de hele regio. Zwemmen, wandelen, fietsen, vissen en varen zijn populaire activiteiten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.