Logo 112Emmen

Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 07 december 2022, 10:40

Ontdekking en ontmanteling hennepkwekerij in Zwartemeer

Laatst bijgewerkt: woensdag 7 dec 2022 om 15:43 uur

ZWARTEMEER – Op dinsdag 6 december 2022 heeft de politie aan de Barrièreweg in Zwartemeer een hennepkwekerij aangetroffen. Deze was gevestigd in 2 schuren bij een woning. In totaal zijn er 300 planten aangetroffen. Ook waren er restanten aangetroffen van eerdere kweken. Uit onderzoek bleek verder dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De kwekerij is na overleg met de Officier van Justitie ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Er zijn goederen, waaronder geld, een auto en elektrische fietsen, in beslag genomen. Ook zijn er airsoft wapens in beslag genomen. 3 personen zijn aangemerkt als verdachte. Zij worden op een later moment door ons gehoord. De gemeente wordt via een bestuurlijke rapportage in kennis gesteld zodat zij bestuursrechtelijke maatregelen kunnen nemen.

Wat zijn de gevaren van een hennepkwekerij?

– Brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting en lekkage;
– Grote schade aan de woning, zoals lekkages en brandschade;
– Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld;
– Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten van illegaal afgetapte energie.

Straffen en consequenties bij illegale hennepteelt

Iedereen die bezig is met illegale hennepteelt is strafbaar. Of dat nu gebeurt met de productie of de verkoop, of andere zaken die hiermee samenhangen. Hierop staat een maximale gevangenisstraf van drie jaar. En een geldboete van maximaal 81.000 euro. Naast deze straffen kan de politie ook financieel onderzoek doen en het crimineel verkregen vermogen daardoor afpakken van de daders.

Wat te doen als u vermoedt dat ergens een hennepkwekerij is?

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900 – 8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem.

112 Zwartemeer

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwartemeer lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwartemeer. Alle 112 alarmeringen uit Zwartemeer kan je live volgen via 112 meldingen Zwartemeer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.