Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 26 november 2021, 19:07

Per direct vliegverbod zuidelijk Afrika vanwege nieuwe virusvariant

NEDERLAND – Het kabinet heeft besloten dat er per direct een vliegverbod komt voor vluchten uit landen in Zuid-Afrika. Het gaat om de landen Zuid-Afrika, Lesotho, Eswatini, Botswana, Namibië en Zimbabwe. Het vliegverbod gaat vandaag 26 november om 12.00 uur Nederlandse tijd in en geldt tot en met 4 december 23.59 uur.

Minister Visser (Infrastructuur en Waterstaat) stelt op verzoek van Minister De Jonge (Volksgezondheid Welzijn en Sport) het vliegverbod in om verspreiding van een nieuwe besmettelijke variant van het Corona-virus, die in het zuidelijk deel van Afrika rondwaart, tegen te gaan. De maatregelen worden genomen om het aantal reisbewegingen te beperken vanuit gebieden waar de variant van het Corona-virus rondgaat.

Voor inwoners van Nederland en EU-burgers op doorreis naar het land waar zij wonen geldt een uitzondering, net als voor medisch personeel dat zich inzet voor de bestrijding van het virus. Voor deze uitzonderingen kunnen vluchten blijven gaan. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen of zij vluchten blijven uitvoeren. Ook vrachtvluchten zijn uitgezonderd van het verbod. Reizigers die bij uitzondering naar Nederland mogen reizen, doen dat met een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 24 uur oud en moeten na aankomst in quarantaine.

De quarantaineduur is 10 dagen. Deze kan met een negatieve testuitslag bij de GGD worden ingekort naar 5 dagen.

Passagiers van de vluchten die voordat het vliegverbod van kracht werd al onderweg waren naar Nederland, doen na de landing een PCR-test en gaan in quarantaine.

Besmettelijker
Hoewel het erop lijkt dat de variant afwijkt van eerdere varianten, zijn er op dit moment nog geen signalen die erop wijzen dat de coronavaccins niet goed beschermen tegen ernstige ziekte bij deze mutatie.

Wel lijkt het erop dat de variant besmettelijker is. Zo raken meer gevaccineerden besmet. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in het land is opgelopen, maar het betreft vooral ongevaccineerden, zeggen artsen die betrokken zijn bij het onderzoek. Per vijf coronapatiënten zijn vier ongevaccineerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.