Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 15 juni 2017, 16:29

Regionale aannemer Brands uit Emmen bouwt Schaapskooi in Bargerveen

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – 1000 schapen en 110 runderen herbergt hij aan het eind van dit jaar. De grootste en meest innovatieve schaapskooi in Nederland, zoals hij straks definitief verrijst in het Drentse Bargerveen. Niet alleen aan de schapen en de koeien is gedacht. Want de schaapskooi biedt ook ruimte voor horeca en een bezoekerscentrum waar je als bezoeker het bijzondere verhaal van Drenthe en de omgeving van Bargerveen tot je kunt laten doordringen. Vanaf het dak heeft de bezoeker straks een adembenemend uitzicht over de bloeiende hei en de schapendrift. De bouw van deze toekomstige Drentse trekpleister, losjes gebaseerd op het beroemde schilderij de Plaggenhut (Veenkeet bij Avond, 1883, collectie Kröller-Muller) van Vincent van Gogh, is door de provincie via een aanbesteding, gegund aan de firma Brands uit Emmen die over de juiste ervaring en papieren beschikt voor deze gezichtsbepalende klus.

 

Beschermen, beleven en benutten
“De schaapskooi in Bargerveen is een belangrijk onderdeel van ons programma Natuurlijk Platteland. Naast het beschermen van ons prachtige Drentse landschap maken we juist ook ruimte voor het beleven en benutten ervan”, aldus gedeputeerde Henk Jumelet. “Ook daarom ronden we de bouw ruim voor het nieuwe toeristenseizoen van 2018 af. Ik ben erg blij dat een regionale aannemer als beste uit de bus is gekomen.”

 

Ontwikkeling Bargerveen
De schaapskooi is onderdeel van een grote ontwikkeling van de Bargerveense heidegebied. De provincie investeert, samen met de Bestuurscommissie Bargerveen, hier in de realisatie van bufferzones om hoogveen te beschermen, en prachtig natuurgebied voor fietsers en wandelaars. Er is inmiddels al veel uitgevoerd: zoals Weiteveen, het project Slenken, leemruggen en nieuwe fietspad Zuidersloot – Stheemanstraat dat vorige week is geopend. De schaapskooi vormt de kroon op deze ontwikkeling.

 

Planning
Voor de aanvang van het zomerseizoen gaat de schop de grond in. Naar verwachting kunnen de eerste schapen en koeien de schaapskooi medio december betrekken. De volledige oplevering wordt voorzien in april 2018.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.