Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 15 september 2017, 17:17

Subsidie beschikbaar voor vernieuwende projecten

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – U hebt een goed idee voor een project, en nu? LEADER Zuidoost-Drenthe heeft van 15 september tot en met 16 oktober weer subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid en economie in deze regio. Projecten die minimaal € 75.000,- kosten.

 

Projecten
Bouwen op lokale kracht. Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen werken aan vernieuwende ideeën. Dat is kort gezegd ‘LEADER’, een Europees subsidie-, kennis- én actieprogramma voor een vitaal platteland. Enkele projecten in de gemeente Emmen die subsidie gekregen hebben zijn:

  • Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica voor het documenteren van de collectie en de aanleg van een spoorlijn van 700 meter. Hierover gaat de nieuwe Schwingeltrein rijden.
  • Burgerkracht in Schoonebeek voor het verbouwen van het oude gemeentehuis tot een veelzijdige en bruisende ontmoetingsplek voor inwoners.
  • Het project ‘Boeren op de Hondsrug’ voor exposities over de ontwikkeling van de boer in relatie tot het landschap. Vanaf de prehistorie tot de landbouw van nu.

Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.leaderzuidoostdrenthe.nl/projecten(externe link).

 

Meer informatie
Heeft u een goed idee voor een project? De LEADER Actiegroep helpt u graag op weg! Neem contact op met het secretariaat van de LEADER Actiegroep (LAG) via [email protected](link stuurt een e-mail). Op de website www.leaderzuidoostdrenthe.nl(externe link) en Facebookpagina www.facebook.com/leaderzuidoostdrenthe(externe link) vindt u meer informatie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.