Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 19 oktober 2021, 20:37

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 8 feb 2022 om 13:03 uur

EMMEN – Vanaf deze week worden er asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. Zij worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA heeft op dit moment een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacués.

Tijdelijke opvang voor gezinnen
De gemeente is met het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) en de eigenaar van het voormalige Fletcher Hotel overeengekomen dat er tot uiterlijk 8 januari 2022 asielzoekers opgevangen mogen worden. Vanaf januari 2022 worden 55 zorgappartementen in het gebouw gerealiseerd.

Er worden ouder(s) met kinderen opgevangen en er is plek voor circa 30-35 gezinnen. Het COA zorgt voor een goede opvang en begeleiding en er is 24 uur per dag toezicht. De locatie wordt de komende dagen gereed gemaakt. De eerste gezinnen worden in de loop van deze week verwacht.

Noodkreet
Door tijdelijk de helpende hand te bieden geeft de gemeente Emmen gehoor aan de noodkreet van buurgemeente Westerwolde. De gemeente Emmen hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld volgen en op korte termijn ook plekken beschikbaar stellen. Omwonenden van het voormalige hotel hebben een brief met informatie ontvangen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.