Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 08 januari 2018, 19:06

Tijdens de nieuwjaarstoespraak blikte de burgemeester positief terug op zijn eerste jaar

Laatst bijgewerkt: donderdag 08:08 uur

EMMEN – Op vrijdag 5 januari was het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen. Burgemeester van Oosterhout heeft gesproken op deze avond.

“We krijgen het steeds beter voor elkaar”

“In Emmen hebben we het voor elkaar”, dat is de conclusie van burgemeester Eric van Oosterhout tijdens zijn eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van de gemeente Emmen. “Maar de gemeente is niet af. Er is de komende jaren nog genoeg te doen”. Als voorbeelden noemde hij ondermijning, zorgfraude en het behouden en aantrekken van bedrijven. Ook de toekomstige ziekenhuiszorg noemde hij nadrukkelijk als punt van aandacht. Daarnaast riep Eric van Oosterhout op in 2018 meer aandacht te hebben voor inwoners, die niet goed mee kunnen komen met de rest, omdat ze bijvoorbeeld laaggeletterd zijn. Hij voorspelt dat er in 2018 goede stappen gezet gaan worden, zodat Emmen het nóg beter voor elkaar gaat krijgen.

 

Boeiend eerste jaar

Tijdens de nieuwjaarstoespraak blikte de burgemeester positief terug op zijn eerste jaar in de gemeente Emmen. Het warme onthaal en de vele mooie ontmoetingen deden hem goed. Hij was ook verrast, bekende hij, hoe mooi niet alleen het centrum, maar ook de dorpen zijn. “In Emmen hebben we het goed voor elkaar”, constateerde hij. Als voorbeelden noemde hij hierbij o.a. de veiligheid, het hoge aantal vrijwilligers en dat de gemeente haar financiën op orde heeft. De saamhorigheid in dorpen en wijken vindt Eric van Oosterhout een ander positief punt van Emmen. Als voorbeeld noemde hij de initiatieven die ontstaan zijn om de ouders van de omgekomen kinderen van de woningbrand in Emmerhout te helpen.

 

“Emmen is niet af”

De burgemeester constateerde in zijn toespraak ook dat nog niet alles ‘voor elkaar’ is: “De relatie tussen de gemeente en inwoners kan beter en de gemeente zal in 2018 meer aandacht moeten hebben voor nieuwe onveiligheidsthema’s zoals ondermijning en zorgfraude. Ook de economie is een blijvend aandachtspunt”. Hierbij noemde Eric van Oosterhout het behouden en aantrekken van bedrijven, de toekomst van het ziekenhuis en Dutch Techzone (voorheen: Vierkant voor Werk). De burgemeester wil ook meer aandacht besteden aan inwoners, die niet goed mee kunnen komen met de rest, bijvoorbeeld omdat ze laaggeletterd zijn.

 

2018

De burgemeester blikte ook vooruit naar het komende jaar: het jaar van de verkiezingen. Hij waagde zich ook aan een aantal voorspellingen: een snelle formatie van het college, een groot succes voor de achtbaan van Wildlands, FC Emmen wint de nacompetitie en het centrum van Emmer-Compascuum wordt prachtig. De burgemeester deed verder de oproep aan iedereen om elkaar wat meer te gunnen en elkaar de ruimte te bieden. Als voorbeeld noemde hij het carbid schieten in de gemeente. “Gewoon aardig zijn voor elkaar. Of zoals Daniël Lohues het verwoordde: “aordig doen tegen mensen die niet aordig doen, want die benn aordigheid ’t hardste neudig”.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.