Redactie 112 0 reactie(s) ma 27 mei 2019, 16:32

Verdachten van inbraak opgepakt dankzij politiehond en helikopter

Laatste update: 19 aug 2021 08:03 uur

EMMEN – Afgelopen nacht, 26 op 27 mei 2019, ontving de politie een melding dat er twee mannen op het terrein van een metaal recycling in Emmen liepen. Agenten zijn met meerdere politievoertuigen ter plaatse gegaan hebben vervolgens het terrein ‘dichtgezet’.

 

De politiehond heeft het terrein afgezocht op sporen en ondertussen heeft de politie de politiehelikopter, de ZULU, laten invliegen voor warmtebeelden. De politiehelikopter spotte al snel een warmtepunt. De agenten in de helikopter hebben de hondengeleider naar deze locatie gewezen. Op dit warmtepunt bleek een verdachte zich te verstoppen in de bosjes.

 

Deze verdachte luisterde niet naar het bevel van de hondengeleider. De politiehond heeft de verdachte in zijn bovenarm gebeten, waarna de verdachte zich overgaf. Agenten hebben de verdachte vervolgens aangehouden.

 

De politiehelikopter heeft nog een aantal rondjes gevlogen boven het gebied. In de nabijheid van het terrein hebben agenten een tweede verdachte, een Roemeense vrouw, aangehouden in verband met deze inbraak.

 

Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Assen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons