Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 18 juli 2017, 19:46

Wat vindt u van het parkeren in Emmen?

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:08 uur

EMMEN – Bewoners, ondernemers, werknemers en bezoekers moeten zich welkom voelen in de gemeente Emmen. Goed geregeld parkeren draagt hieraan bij. Het afgelopen half jaar is met veel partijen overleg gevoerd om te komen tot een gedragen parkeerbeleid. Met dit plan wordt vastgelegd hoe de gemeente Emmen het parkeren regelt. Op 11 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het parkeerbeleid ter inzage te leggen voor iedereen die een zienswijze wil indienen.

 

Indienen zienswijzen 
U kunt uw mening geven over het parkeerbeleid in de gemeente Emmen. Bekijk hier de ‘Integrale parkeervisie Gemeente Emmen’(externe link). Na de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over het beleid, samen met de reacties die wij hebben ontvangen. Uw mening kunt u van 18 juli t/m 30 augustus via een zienswijze doorgeven. Dit kunt u schriftelijk richten aan Burgemeester en wethouders, postbus 30 001, 7800 RA Emmen. Of u stuurt het digitaal op via gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen. Voor het digitaal indienen van de zienswijze heeft u geen DigiD nodig.

 

Wat is nieuw in de parkeervisie?
De nieuwe parkeervisie legt in grote lijnen vast hoe het parkeren nu al is geregeld. Belangrijk  is om voldoende parkeerplaatsen te bieden tegen een betaalbaar tarief. We willen de tarieven gelijk houden en het gratis parkeren in dorpen en wijken blijft zoals het is. Een paar wijzigingen op het bestaande beleid zijn onder andere:

  • Nieuwe betaaltijden per 1 januari 2018:
  • P-Westerstraat en P-Willinkplein: alle dagen van de week van 09.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag van 09.00 – 21.00 uur. (P-Westerstraat was dagelijks tot 21.00 uur)
  • P-zuid 2, P-Noord en de open terreinen: ma, di, wo, vrij, za: 9.00 – 18.00 uur, do: 9.00 uur – 21.00 uur, zo: 13.00–18.00 uur
  • P-Zuid 2 krijgt de status overloopterrein en behoort dan niet meer tot de parkeerexploitatie.
  • Parkeren Mantelzorgers in Emmen centrum: voor deze doelgroep gaan we een proef starten met een pas waarmee zij vrij kunnen parkeren in de buurt van de woning van degene waaraan zij zorg verlenen.

Met wie hebben we tot nu toe gesproken
Om goed beleid te kunnen maken, hebben we een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Allereerst is aan de gemeenteraad gevraagd wat zij belangrijk vindt als het gaat om parkeren. Vervolgens is dezelfde vraag voorgelegd aan de retail, de kerken in Emmen centrum, de erkende overlegpartners in de gemeente, Q-park Nederland, de wooncorporaties Domesta en Lefier, Seniorenraad, Horeca Nederland (afdeling Emmen), Wildlands, Atlas Theater, bioscoop Kinepolis en het Overleg- en Samenwerkingsorgaan voor Gehandicapten. Alle informatie uit deze bijeenkomsten is verwerkt in de nieuwe visie. In juni is de conceptvisie gepresenteerd aan de bovengenoemde partijen. Tijdens dit overleg  werden waardering en steun uitgesproken voor de nieuwe parkeervisie.

 

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen, tel. 14 0591.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.