Logo 112Emmen

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 12 maart 2018, 18:36

Week van het Geld van start

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 08:09 uur

EMMEN – Op maandag 12 maart is de Week van het Geld 2018 van start gegaan in het theater van Loods13 met de voorstelling ‘Wanneer ben je Rijk?’.

 

In totaal gaan 615 leerlingen van 25 basisscholen uit de gemeente Emmen de voorstelling bekijken. De 25 basisscholen krijgen van Loods13 een lesbrief waarmee ze de voorstelling kunnen nabespreken.

 

Gastlessen door B&W
In samenwerking met Stichting Knip en Sedna biedt de gemeente Emmen deze week ook gastlessen aan over omgaan met geld op het voortgezet onderwijs. Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen helpen mee met deze gastlessen op het Carmelcollege, het Terra College, het Esdal College en De Atlas Renn4.

 

Leren omgaan met geld
Uit onderzoek van Nibud blijkt dat mensen er hun hele leven profijt van hebben wanneer ze in hun jeugd hebben geleerd om te gaan met geld. Gemeente Emmen vindt het daarom belangrijk dat jongeren al vroeg leren omgaan met geld, zodat zij later niet te maken krijgen met financiële problemen. Financiële educatie helpt daarbij.

 

Grote verandering voortgezet onderwijs
De eerste grote verandering in ons financiële leven is wanneer we van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs gaan. Tieners gaan dan naar een omgeving waar het makkelijker is om geld uit te geven. Er zijn meer verleidingen, ze moeten zelf keuzes maken en er is groepsdruk. Daarnaast krijgen scholieren vanaf dat moment vaak meer geld tot hun beschikking. Zoals kleedgeld, geld voor het kopen van eten op school en vaak ook een telefoonabonnement waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.