Logo 112Emmen

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 juni 2017, 20:07

Werkstraf voor slaan agent: ‘Ik verweerde me’

Laatst bijgewerkt: donderdag 19 aug 2021 om 07:53 uur

EMMEN – Een 34-jarige man uit Twello heeft van de rechtbank in Assen een werkstraf ontvangen van vijftig uur. De man deelde een vuistslag uit aan een agent, die hij ook 250 euro schadevergoeding moet betalen.

 

De man was in juli 2015 in Emmen voor de voetbalwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en het Hongaarse Ferencváros. Het uitwijken naar de Drentse plaats was noodzakelijk omdat het eigen stadion van de Nederlandse club werd verbouwd.

 

Rellen
Vlak voor de wedstrijd braken er in het Emmer centrum rellen uit tussen fans van beide clubs. Ruim tweehonderd agenten en de ME rukten uit om die de kop in te drukken. De supporters gooiden met stenen en sloegen met hun broekriemen. Tijdens een charge van de ME hield de Twelloër halt en sloeg hij met zijn rechtervuist tegen het voorhoofd van een agent. De daad van de man was op video vastgelegd. De beelden werden vertoond aan de begeleiding van de supporters en die herkenden de verdachte.

 

‘Ik verweerde me’
De man zelf verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld nadat hij van achteren meerdere malen was neer geknuppeld. “Ik weet niet of ik met een agent te maken had of niet. Ik verweerde me. Ik had helemaal geen intentie om met opzet te slaan”, zei hij.

 

De officier van justitie hechtte geen geloof aan dit relaas. De ME was bezig om de binnenstad schoon te vegen, dat kon hem niet ontgaan zijn. De rechter sloot zich daarbij aan: “U zocht zelf het geweld op.”

112 Emmen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Emmen lees je in onze categorie 112 Nieuws Emmen. Alle 112 alarmeringen uit Emmen kan je live volgen via 112 meldingen Emmen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.