Logo 112Emmen

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 20:42

Winnaar Lies van Urk prijs 2021

Laatst bijgewerkt: donderdag 23 sep 2021 om 20:42 uur

EMMEN – De vrouwenemancipatiegroepen van Humanitas hebben de Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie 2021 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bruggebouw van het gemeentehuis ontvingen zijn de prijs uit handen van wethouder Guido Rink. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een cheque van 1000 euro.

De Vrouwen Emancipatie Groep zijn eigenlijk twee groepen vrouwen die om de 14 dagen op woensdagmorgen bijeen komen in het Nivon gebouw in de wijk Emmermeer. De groepen bieden al dertig jaar een plek aan vrouwen die het moeilijk hebben in onze samenleving. Tijdens de bijeenkomsten maken de vrouwen kennis met zaken waar ze anders misschien niet mee in aanraking zouden komen. Ze leren van elkaar en van de lezingen en excursies die worden georganiseerd. De groepen zijn van multiculturele samenstelling waardoor ze ook veel van elkaar leren over andere culturen en andere gebruiken.

Excursie naar Den Haag
De vrouwengroepen zijn van plan om het geldbedrag van de prijs te besteden aan een excursie met de vrouwen naar de Tweede Kamer. Mocht er dan nog geld over zijn dan zetten zij het geld ook nog in om meer aandacht te krijgen voor vrouwenemancipatiegroepen en meer mogelijkheden om interessante spreekbeurten en workshops te organiseren.

Lies van Urk
De prijs is vernoemd naar Lies van Urk, de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk én op persoonlijke titel een groot voorvechtster van emancipatie. Lies van Urk overleed plotseling op 44-jarige leeftijd. In 1990. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld. Al twintig jaar gaat deze prijs naar een persoon of een initiatief dat zich inzet voor emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen, op vrijwillige basis én met een voorbeeldfunctie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Emmen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Emmen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.